Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept
30. Září 2022
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept. Jednoduché placky na plech, které se dělají jen tak, podle oka, bez vážení. Základem jsou vařené brambory a kysané zelí ve stejném množství, s přidanými vepřovými škvarky, solí a pepřem. Škvarky přidejte podle svého uvážení. Recept pochází z Krkonoší pod názvem Plochánky.
Co je potřeba
- vařené brambory
- kysané zelí
- škvarky
- mletý pepř
- sůl
- sádlo na potření plechu
3
Plech vložte do předem vyhřáté trouby na 210 °C a při této teplotě je dozlatova upečte. V průběhu pečení je obraťte, aby měly hezkou barvu z obou stran. Použijte obracečku a dejte pozor, teplé placičky nedrží moc pohromadě. Jakmile jsou opečené z obou stran, přeložte je na mřížku a nechte zchladnout, zpevní se.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor. Litina je velmi levné staročeské bramborové jídlo. Dělá se v každém kraji jinak a jídlo má i sp…
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně. Staročeský recept na lívance se od našeho současného liší jen v přidání mletého zázvoru d…
Jak připravit staročeskou žemlovou bábu | recept
Jak připravit staročeskou žemlovou bábu | recept. Staročeský recept na žemlovou bábu (dnes říkáme tomuto bezmasému pokrmu žemlovka nebo hovorově semlb…
Jak upéct škvarkové placky | recept na kynuté pečivo
Jak upéct škvarkové placky | recept na kynuté pečivo. Ve staročeské kuchyni se škvarkové placky pekly z těsta bez droždí, ještě dnes se někde tak…
Jak připravit švestkovou omáčku a smažené švestky v těstíčku | staročeský recept
Jak připravit švestkovou omáčku a smažené švestky v těstíčku | staročeský recept. Švestková omáčka se vařívala ve staročeské kuchyni k uzenému masu a…
Diskuze k článku