Lehké
Nejnovější články v kategorii
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty. Zajímavý recept na krajovou specialitu, jež se dříve pekla o Vánocích na Přerovsku, mě zaujal na prv…
Plněné vepřové žebírko nepřipravujeme každý den. Je jako stvořeno ke sváteční příležitosti. Plněné vepřové žebírko skýtá kuchařce/kucha…
Jak zpracovat kdouli | ze starého receptáře. V říjnu dozrávají voňavé plody kdouloně obecné – kdoule. Kdoule mají žlutou barvu, plody ve tvaru jablka…
Dnes se již v málokteré domácnosti vaří polévka i hlavní jídlo každý den. Dříve to tak ale bylo, polévka musela být na stole denně a mnohdy byla v chu…
Jak udělat bezinkový sirup s ostružinami | recept. Tento zajímavý starý recept na vynikající šťávu z bezinek a ostružin určitě vyzkoušejte. Jednotlivé…
Vyrobit si doma jahodový koncentrát pro přípravu svěžích nápojů je hospodárné a „mazané“. V krátkém čase zpracujeme jahody. A…
Jak na sypaný koláč s ovocnou náplní | recept. I když moc ráda peču a vůbec ráda trávím čas v kuchyni, nedám dopustit na jednoduché recepty.…
Jak připravit staročeskou muziku neboli odvárku | recept na omáčku ze sušeného ovoce. Odvárka, muzika nebo tomáškový kompot je kořeněná omáčka ze suše…
Jak upéct perník na strouhání | recept z 20. let minulého století. Perník na strouhání nebývá k dostání v každém obchodě. Proč si ho tedy neupéci doma…
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor. Litina je velmi levné staročeské bramborové jídlo. Dělá se v každém kraji jinak a jídlo má i sp…