Jste zde

Bezmasé

Rebarborové buchty. Česká klasika, na niž nelze zapomenout

Kynuté buchty s rebarborou jsou sezonní pochoutkou, kterou si můžeme dopřát jen pár týdnů v roce. I když můžeme reveň uchovat i na pozdější dobu, na kynuté buchty se nejlépe hodí rebarbora čerstvá. Rebarborové buchty jsou syté, proto je můžeme upéct jako plnohodnotné jídlo – sladký oběd nebo večeři...

Jahodový kompot a jahodový koncentrát: Chutně a hospodárně

Vyrobit si doma jahodový koncentrát pro přípravu svěžích nápojů je hospodárné a „mazané“. V krátkém čase zpracujeme jahody. A za pár korun při minimální práci zajistíme, že onen ve všech pádech stále skloňovaný „pitný režim“ bude přes léto v naší domácnosti skutečně dodržován – a to s radostí a...

Zadělávaná kapusta s bůčkem: Pochutná si celá rodina

Zadělávaná kapusta s vepřovým bůčkem a brambory – takto nazvané menu nezní v současné době nijak lákavě. Ovšem když se napíše dušená kapusta, vepřové výpečky a nový brambor – to už bychom si s chutí dali. Zadělávaná kapusta báječně chutná v kterékoliv gastronomické módě. Dobře vypečený vepřový bok...

Bramborové variace: Smažené šneky a placky z bramborového těsta

Smažené šneky jsou jednou z možností, jak připravit přílohu z oblíbeného bramborového těsta. Smažené bramborové placky představují kompromis mezi klasickou bramborovou plackou a bramborákem. Oba pokrmy jsou rovněž východiskem pro kuchaře, kterým se klasický bramborový knedlík moc nedaří a s ...

České buchty od babičky: Kynuté buchty s tvarohem i povidly

České buchty od babičky. Každý z nás jistě zná klasické české plněné buchty. Jsou tak známé, že se dokonce dostaly do pohádek. Správný Honza si nezapomene do ranečku na cesty sbalit pár buchet od mámy (Honzovy buchty). Podle tohoto receptu si můžete české buchty upéct třeba na odpolední svačinu....

Bramboráky, bramborové placky, z vařených i syrových brambor | recepty

Není bramborák jako bramborák. A dokonce ani bramborová placka není totéž co bramborák, i když se tak v některých krajích bramborákům říká. Sejkory, strouhanec, cmunda, báč, stryk, vošouch nebo kramflek… Co region, to originální „bramborákový“ recept, použité suroviny i pojmenování. Plněné...