Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept. Jednoduché placky na plech, které se dělají jen tak, podle oka, bez vážení. Základem jsou vařené brambory a kysané zelí ve stejném množství, s přidanými vepřovými škvarky, solí a pepřem. Škvarky přidejte podle svého uvážení. Recept pochází z Krkonoší pod názvem Plochánky.
Co je potřeba
- vařené brambory
- kysané zelí
- škvarky
- mletý pepř
- sůl
- sádlo na potření plechu
Krok 1
Uvařené brambory velmi jemně nastrouhejte nebo rozmačkejte. Z kysaného zelí vymačkejte šťávu a překrájejte ho na menší kousky. Brambory, zelí a škvarky osolte, opepřete a promíchejte.
Krok 2
Vypracujte trochu lepivé těsto, ale není třeba do něj přidávat žádnou mouku. Odebírejte malé kousky a na plechu, potřeném sádlem, je rozmáčkněte na placičku.
f
f
Krok 3
Plech vložte do předem vyhřáté trouby na 210 °C a při této teplotě je dozlatova upečte. V průběhu pečení je obraťte, aby měly hezkou barvu z obou stran. Použijte obracečku a dejte pozor, teplé placičky nedrží moc pohromadě. Jakmile jsou opečené z obou stran, přeložte je na mřížku a nechte zchladnout, zpevní se.