Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty
07. Srpen 2024
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty. Zajímavý recept na krajovou specialitu, jež se dříve pekla o Vánocích na Přerovsku, mě zaujal na první dobrou. Vyzkoušela jsem ho a natolik se osvědčil a také chutnal, že se s vámi podělím o recept. Je uveden přesně tak, jak ho uvádí autor. Můžete si ho vylepšit třeba přidáním citronové kůry do tvarohu, skořicí nebo rozinkami do jablek, využitím jiného ovoce, ale určitě si pochutnáte i na originále.
Co je potřeba
- 750 g měkkého tvarohu
- 4 vejce
- 125 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 4 lžíce mléka
- 3 lžíce hrubé mouky
- 5 větších jablek
Na drobenku:
- 20 g másla
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce mouky
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct perník na strouhání | recept z 20. let minulého století
Jak upéct perník na strouhání | recept z 20. let minulého století. Perník na strouhání nebývá k dostání v každém obchodě. Proč si ho tedy neupéci doma…
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor. Litina je velmi levné staročeské bramborové jídlo. Dělá se v každém kraji jinak a jídlo má i sp…
Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty
Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty. Jídelníček našich předků byl na naše dnešní poměry jednoduchý a skromný. V domácnostech se vaří…
Jak uvařit staročeská švestková povidla | recept
Jak uvařit staročeská švestková povidla | recept. Vaření povidel tj. zahušťování švestek (jiného ovoce) varem nemá tak dlouhou tradici jako sušení ovo…
Jak udělat limonádu z čerstvých bezových květů | recept na bylinný nápoj
Jak udělat limonádu z čerstvých bezových květů | recept na bylinný nápoj. Recept na limonádu ze staročeské kuchyně možná znáte v jiném složení, jen z…
Diskuze k článku