Jak připravit švestkovou omáčku a smažené švestky v těstíčku | staročeský recept
Jak připravit švestkovou omáčku a smažené švestky v těstíčku | staročeský recept. Švestková omáčka se vařívala ve staročeské kuchyni k uzenému masu a podávala se s bramborami jako přílohou. V článku uvádíme původní recept na omáčku podle Rettigové a zároveň ještě předpis na švestky v těstíčku od stejné autorky. Oba recepty jsou bez uvedení přesného množství ingrediencí, ale jsou natolik jednoduché, že je snadno uděláte sami, podle svého uvážení a zkušeností v kuchyni.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit staročeskou kleveru | recept na omáčku ze švestek
Jak uvařit staročeskou kleveru | recept na omáčku ze švestek. Dnes si můžete podle podrobného návodu připravit staročeskou švestkovou omáčku, roz…
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor. Litina je velmi levné staročeské bramborové jídlo. Dělá se v každém kraji jinak a jídlo má i sp…
Jak uvařit staročeská švestková povidla | recept
Jak uvařit staročeská švestková povidla | recept. Vaření povidel tj. zahušťování švestek (jiného ovoce) varem nemá tak dlouhou tradici jako sušení ovo…
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept. Jednoduché placky na plech, které se dělají jen tak, podle oka, bez vážení. Základem jso…
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně. Staročeský recept na lívance se od našeho současného liší jen v přidání mletého zázvoru d…