Jak jednoduše na staročeskou játrovou paštiku | recept
Jak jednoduše na staročeskou játrovou paštiku | recept. Neuvěřitelně rychlá, jednoduchá a přitom tak fantastická. Paštika s intenzivní, plnou, ale stále jemnou chutí, ve které je výraznost vepřových jater vyvážena lahodnou smetanou a máslem. Voňavé staročeské koření a kapka koňaku pak z paštiky vytvoří doslova labužnickou delikatesu.
Co je potřeba
- 800 g vepřových jater
- 150 g prorostlé slaniny
- 2 menší cibule
- 100 g povoleného másla
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce koňaku
- 3–4 lžičky staročeského koření (pro kořenitější chuť i o lžičku více)
- sůl a pepř dle chuti
Rozmixovaný základ na paštiku okořeňte staročeským kořením, solí a pepřem a současně přilijte koňak se smetanou pokojové teploty. Staročeské koření lze zakoupit jako hotovou směs v sáčku, nebo si ho můžete připravit doma smícháním soli, majoránky, mletého kmínu, pepře, bobkového listu, sladké papriky, nového koření, muškátového květu a zázvoru.
Tipy
Paštika je výtečná i s klasickým paštikovým kořením přidaným namísto staročeského.
Diskuze k článku