Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným masem. Česká zimní klasika
Bosáky, modráky, volováky… Kolik je lidových názvů pro chlupaté knedlíky? Chlupaté knedlíky patří do zlatého fondu tradiční české kuchyně. Nemělo by se na ně zapomínat. Chlupaté knedlíky je možno připravit na desítky způsobů. V době, kdy za okny skučí meluzína, a nebo by alespoň podle kalendáře skučet měla, chutnají chlupaté knedlíky nejlépe s kyselým zelím a kouskem čuníka. Což takhle třeba s dobrým uzeným bůčkem?
Tak se dáme do vaření. A můžeme pozvat hosty, o takové gruntovní a „echt“ české jídlo se přece musíme podělit.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Srdce na smetaně podle někdejších receptur teplé kuchyně
Srdce se smetanovou omáčkou podle receptury 11506 ČSN. Upravovat srdíčko se smetanovou omáčkou je tradiční způsob. Měkké, absolutně lib…
Jak udělat tu nejlepší domácí paštiku | babiččin recept
Jak udělat tu nejlepší domácí paštiku | babiččin recept. Občas mě přepadne chuť na něco, co si pamatuji z kuchyně mojí babičky a maminky. Hrubozrnná j…
Jak uvařit hrachovou kaši s uzeným | staročeský recept
Jak uvařit hrachovou kaši s uzeným | staročeský recept. Ve staročeské kuchyni patřil hrách mezi časté pokrmy, dokonce se uvádí, že mu patří první míst…
Jak upéct škvarkové placky | recept na kynuté pečivo
Jak upéct škvarkové placky | recept na kynuté pečivo. Ve staročeské kuchyni se škvarkové placky pekly z těsta bez droždí, ještě dnes se někde tak…
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty. Zajímavý recept na krajovou specialitu, jež se dříve pekla o Vánocích na Přerovsku, mě zaujal na prv…