Dobrá rajská polévka z protlaku i z čerstvých rajčat | staročeské recepty
Rajská polévka z protlaku se objevuje už ve staročeských receptech. Kromě domácího rajského protlaku se používaly hovězí kosti, mrkev, petržel a celer. Sandtnerová ve své dobré polévce z rajských jablíček používala telecí nebo hovězí játra, která dusila na cibuli, a nechyběly ani sušené hříbky. Rajská polévka byla chuťově výborná, podávala se na stůl s moučnými noky nebo udušenou rýží. Oba recepty, tedy na rajskou polévku z protlaku a na rajskou polévku z čerstvých rajčat, můžou být inspirací pro ty, kteří na poctivou českou kuchyni nedají dopustit.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit levné polévky | 4 snadné recepty
Jak uvařit levné polévky | 4 snadné recepty. Dnes jsem pro vás vybrala návody na levné polévky ze staročeské kuchyně. Recepty jsou jednoduché, jsou uv…
Jak uvařit jednoduché polévky podle receptů z roku 1947 – září | recepty na každý den
Dnes se již v málokteré domácnosti vaří polévka i hlavní jídlo každý den. Dříve to tak ale bylo, polévka musela být na stole denně a mnohdy byla v chu…
Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty
Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty. Jídelníček našich předků byl na naše dnešní poměry jednoduchý a skromný. V domácnostech se vaří…
Jak uvařit polévku s podmáslím a houbami | jednoduchý recept
Jak uvařit polévku s podmáslím a houbami | jednoduchý recept. Polévka se liší od kulajdy jen nepatrně, místo smetany se přidává podmáslí. Tato tradičn…
Jak uvařit nejjednodušší květákovou polévku | recept
Jak uvařit nejjednodušší květákovou polévku | recept. Květáková polévka – jedna z klasických českých polévek, které zná a umí uvařit každý. I tak uveř…