Jak zapéct brambory po staročesku | jednoduchý recept
Jak zapéct brambory po staročesku | jednoduchý recept. Samozřejmě všechna čest novinkám, trendům a moderním vymoženostem, ale klasika je prostě klasika. A tato přímo staročeská. Což je zárukou nenáročného, levného a sytého jídla ze základních surovin, které jsou k dostání na každém rohu (tedy v každém obchodu). Brambory, kyselé zelí a jakékoli uzeniny sežene opravdu všude a doma už jen společně zapečete. Nad talířem s hotovým jídlem pak dáte zapravdu našim babičkám, že tuto kombinaci měly opravdu vychytanou.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak vařit podle odborného kuchyňského kalendáře z roku 1947 | jídelníček 18.–24. září
Nabízíme vám sestavený týdenní jídelníček z 36. ročníku odborného kuchyňského kalendáře sestaveného paní Idou Jeslínkovou. V poválečných letech se vař…
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor. Litina je velmi levné staročeské bramborové jídlo. Dělá se v každém kraji jinak a jídlo má i sp…
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept. Jednoduché placky na plech, které se dělají jen tak, podle oka, bez vážení. Základem jso…
Jak jednoduše na staročeskou játrovou paštiku | recept
Jak jednoduše na staročeskou játrovou paštiku | recept. Neuvěřitelně rychlá, jednoduchá a přitom tak fantastická. Paštika s intenzivní, plnou, al…
Bramborové variace: Smažené šneky a placky z bramborového těsta
Smažené šneky jsou jednou z možností, jak připravit přílohu z oblíbeného bramborového těsta. Smažené bramborové placky…