Jak vařit podle odborného kuchyňského kalendáře z roku 1947 | jídelníček 18.–24. září
Nabízíme vám sestavený týdenní jídelníček z 36. ročníku odborného kuchyňského kalendáře sestaveného paní Idou Jeslínkovou. V poválečných letech se vařilo úsporně, skromně a základem bylo to, co se zrovna urodilo v zahradě, na poli i volně v přírodě. Rozpisy jsme ponechali tak, jak byly v původním textu. Recepty na polévku se zobrazí po kliknutí na jejich název. Věříme, že i v dnešní době hojnosti a dostatku si vyberete některé z obyčejných jídel našich předků.
Diskuze k článku
Další zajímavé články
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor. Litina je velmi levné staročeské bramborové jídlo. Dělá se v každém kraji jinak a jídlo má i sp…
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně. Staročeský recept na lívance se od našeho současného liší jen v přidání mletého zázvoru d…
Jak připravit posvícenskou husu po staročesku | recept na polévku a 2× hlavní chod
Jezte drůbež! Radil to už našim dávným předkům Jan Kopp z Raumenthalu, tělesný lékař Jeho Milosti královské Ferdinanda I. Podle něho dokonce „ti, kteř…
Jak udělat bezinkový sirup s ostružinami | recept
Jak udělat bezinkový sirup s ostružinami | recept. Tento zajímavý starý recept na vynikající šťávu z bezinek a ostružin určitě vyzkoušejte. Jednotlivé…
Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty
Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty. Jídelníček našich předků byl na naše dnešní poměry jednoduchý a skromný. V domácnostech se vaří…