Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty
Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty. Jídelníček našich předků byl na naše dnešní poměry jednoduchý a skromný. V domácnostech se vařívaly polévky podle ročního období a dostupnosti surovin. Polévky byly mnohdy také jediným chodem a podávaly se s chlebem nebo s přílohou šťouchaných brambor (viz recept Cácorka). Jiné polévky byly zase husté s mnoha přísadami (Kyselice) a vydaly i za hlavní chod. Ve staročeské kuchyni patřily brambory a zelí k pilířům jídelníčku, proto jsme pro vás vybrali recepty na polévky, které přijdou vhod i dnes.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit kysané zelí s houbami | recept na pikantní směs
Jak připravit kysané zelí s houbami | recept na pikantní směs. Září - nejlepší měsíc v roce pro houbaře. Jak je ale připravit, aby se neopakoval…
Jak uvařit dušené hovězí maso s koriandrem | zapomenuté recepty
Jak uvařit dušené hovězí maso s koriandrem | zapomenuté recepty. Ve starých kuchařských knihách je možné objevit recepty, které jsou dávno zapomenuté…
Jak uvařit bílou polévku z ječných krup | recept
Jak uvařit bílou polévku z ječných krup | recept. Ječmen se dříve v kuchyni často používal, dnes už ho známe jen jako surovinu k výrobě piva a j…
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně. Staročeský recept na lívance se od našeho současného liší jen v přidání mletého zázvoru d…
Jak připravit posvícenskou husu po staročesku | recept na polévku a 2× hlavní chod
Jezte drůbež! Radil to už našim dávným předkům Jan Kopp z Raumenthalu, tělesný lékař Jeho Milosti královské Ferdinanda I. Podle něho dokonce „ti, kteř…