Jak uvařit jednoduché polévky podle receptů z roku 1947 – září | recepty na každý den
Dnes se již v málokteré domácnosti vaří polévka i hlavní jídlo každý den. Dříve to tak ale bylo, polévka musela být na stole denně a mnohdy byla v chudších rodinách jediným teplým jídlem. Polévka má i nespornou výhodu, není tak kalorická, zaplní žaludek, a tak stačí mnohem menší porce hlavního jídla. Však se také říkalo: Polévka je grunt, kdo jí nejí, ten je špunt. Jako dítě jsem se hájila tím, že jsem velká a polévku jíst nemusím, ovšem bylo mi vysvětleno, že špunt je tlustý! Asi na tom něco bude, protože dnes polévky opravdu nejím a váha je můj úhlavní nepřítel.
V následujícím článku naleznete návody na polévky z jídelníčku na 18.–24. září.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty
Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty. Jídelníček našich předků byl na naše dnešní poměry jednoduchý a skromný. V domácnostech se vaří…
Jak uvařit levné polévky | 4 snadné recepty
Jak uvařit levné polévky | 4 snadné recepty. Dnes jsem pro vás vybrala návody na levné polévky ze staročeské kuchyně. Recepty jsou jednoduché, jsou uv…
Jak uvařit polévku s podmáslím a houbami | jednoduchý recept
Jak uvařit polévku s podmáslím a houbami | jednoduchý recept. Polévka se liší od kulajdy jen nepatrně, místo smetany se přidává podmáslí. Tato tradičn…
Jak uvařit nejjednodušší květákovou polévku | recept
Jak uvařit nejjednodušší květákovou polévku | recept. Květáková polévka – jedna z klasických českých polévek, které zná a umí uvařit každý. I tak uveř…
Jak uvařit bílou polévku z ječných krup | recept
Jak uvařit bílou polévku z ječných krup | recept. Ječmen se dříve v kuchyni často používal, dnes už ho známe jen jako surovinu k výrobě piva a j…