Jak připravit staročeskou pučálku | jídlo z hrachu
Jak připravit staročeskou pučálku | jídlo z hrachu. Pučálka je tradiční staročeský postní pokrm z naklíčeného hrachu nebo čočky. Hrách nesměl chybět na štědrovečerním jídelníčku jako součást jednoho z devíti obvyklých chodů. Na vánočním stole býval buď ve formě polévky, kaše nebo právě pučálky, kterou si můžete podle tohoto návodu vyzkoušet.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty
Jak upéct jablečný tvaroháč | regionální recepty. Zajímavý recept na krajovou specialitu, jež se dříve pekla o Vánocích na Přerovsku, mě zaujal na prv…
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně. Staročeský recept na lívance se od našeho současného liší jen v přidání mletého zázvoru d…
Jak uvařit dušené hovězí maso s koriandrem | zapomenuté recepty
Jak uvařit dušené hovězí maso s koriandrem | zapomenuté recepty. Ve starých kuchařských knihách je možné objevit recepty, které jsou dávno zapomenuté…
Jak připravit posvícenskou husu po staročesku | recept na polévku a 2× hlavní chod
Jezte drůbež! Radil to už našim dávným předkům Jan Kopp z Raumenthalu, tělesný lékař Jeho Milosti královské Ferdinanda I. Podle něho dokonce „ti, kteř…
Jak upéct perník na strouhání | recept z 20. let minulého století
Jak upéct perník na strouhání | recept z 20. let minulého století. Perník na strouhání nebývá k dostání v každém obchodě. Proč si ho tedy neupéci doma…