Jak připravit kysané zelí s houbami | recept na pikantní směs
Jak připravit kysané zelí s houbami | recept na pikantní směs. Září - nejlepší měsíc v roce pro houbaře. Jak je ale připravit, aby se neopakovala stále stejná jídla? Zapátrala jsem ve starých kuchařkách a našla staročeský recept na zelí s houbami. Zaujal mě jednoduchostí a kombinací kysaného zelí a hub. Hotová směs mně nejlépe chutnala samotná, s bramborákem a v listovém těstě. Naši předci tento pokrm jedli s vařenými brambory. Ať se rozhodnete jakkoli, určitě si na houbovém zelí pochutnáte.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty
Jak uvařit zelné polévky podle prababiček | 4 recepty. Jídelníček našich předků byl na naše dnešní poměry jednoduchý a skromný. V domácnostech se vaří…
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně
Jak připravit lívance se zázvorem | recept z farské kuchyně. Staročeský recept na lívance se od našeho současného liší jen v přidání mletého zázvoru d…
Jak uvařit dušené hovězí maso s koriandrem | zapomenuté recepty
Jak uvařit dušené hovězí maso s koriandrem | zapomenuté recepty. Ve starých kuchařských knihách je možné objevit recepty, které jsou dávno zapomenuté…
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor
Jak upéct protivínskou litinu | levné jídlo z brambor. Litina je velmi levné staročeské bramborové jídlo. Dělá se v každém kraji jinak a jídlo má i sp…
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept
Jak upéct placky z brambor, kysaného zelí a škvarků | recept. Jednoduché placky na plech, které se dělají jen tak, podle oka, bez vážení. Základem jso…