Jste zde

10 až 30 minut

Jahodový kompot a jahodový koncentrát: Chutně a hospodárně

Vyrobit si doma jahodový koncentrát pro přípravu svěžích nápojů je hospodárné a „mazané“. V krátkém čase zpracujeme jahody. A za pár korun při minimální práci zajistíme, že onen ve všech pádech stále skloňovaný „pitný režim“ bude přes léto v naší domácnosti skutečně dodržován – a to s radostí a...

Bramboráky, bramborové placky, z vařených i syrových brambor | recepty

Není bramborák jako bramborák. A dokonce ani bramborová placka není totéž co bramborák, i když se tak v některých krajích bramborákům říká. Sejkory, strouhanec, cmunda, báč, stryk, vošouch nebo kramflek… Co region, to originální „bramborákový“ recept, použité suroviny i pojmenování. Plněné...

Staročeský oukrop. Česnečka od Pohlreicha je bohatší variantou oukropu

„Na nachlazení a ostatní neduhy česnekovou polévku, oukrop neb česnečku užívati, polévka jest osvědčeným medikamentem staročeské kuchyně.“ I takto by se dal trefně uvést recept na česnečku, která své kořeny má i ve staročeské kuchyni. Předpisů na oukrop z česneku a brambor naše babičky a...