Jste zde

Pokrmy z masa

Dušená mladá mrkev s letním zelím a pečeným vepřovým ocáskem

Mladá mrkev s letním zelím a nové brambory jako příloha k pečenému vepřovému ocásku? To je menu, kterému žádný milovník poctivé české kuchyně neodolá. A kdo ještě vepřový ocásek neochutnal, může jej napoprvé připravit třeba právě podle námi nabízeného receptu. Maso z vepřového ocásku je syté a...

Vepřové na houbách s hráškem: Chutná a zdravá klasika

Vepřové na houbách s hráškem je jídlo vonící poctivou domácí kuchyní. Měkké plátky trochu nevýrazného vepřového báječně provoní použité máslo, houby a cibule. Chuťový akord doplní jemně nasládlý hrášek. Vepřové na houbách s hráškem nejen výtečně chutná a hezky vypadá. Třebaže se jedná o tradiční...

Srdce na smetaně podle někdejších receptur teplé kuchyně

Srdce se smetanovou omáčkou podle receptury 11506 ČSN. Upravovat srdíčko se smetanovou omáčkou je tradiční způsob. Měkké, absolutně libové, jemné a krátké maso dobře ladí s lehce sladkokyselou omáčkou, v níž jsou parny stopy kořenové zeleniny, divokého koření, hořčice a smetany. Svalovina srdce...

Plněné vepřové žebírko: Báječný tip nejen na sváteční stůl

Plněné vepřové žebírko nepřipravujeme každý den. Je jako stvořeno ke sváteční příležitosti. Plněné vepřové žebírko skýtá kuchařce/kuchařovi široký prostor pro různé varianty. Náplně je možno volit podle příležitosti, sezony, případně lze žebírko naplnit „dle šéfa kuchyně“, tedy vlastní volby....

Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným masem. Česká zimní klasika

Bosáky, modráky, volováky… Kolik je lidových názvů pro chlupaté knedlíky? Chlupaté knedlíky patří do zlatého fondu tradiční české kuchyně. Nemělo by se na ně zapomínat. Chlupaté knedlíky je možno připravit na desítky způsobů. V době, kdy za okny skučí meluzína, a nebo by alespoň podle kalendáře...

Vepřová krkovička na zázvoru, výtečná omáčka a polévka skoro zabíjačková

Vepřová krkovička je populární sorta masa, zázvor je zase oblíbené koření. Když je dáme dohromady, musí to vyjít. Dušená rýže jako příloha jen doplní akord. Při jednom vaření, bez námahy, a vlastně z „druhotné suroviny“, připravíme i zajímavou polévku. Jako bonus prozradíme tajemství výtečných...