BEZMASÉ

Karlovarský knedlík. Podle Pohlreicha česká kuchyně umírá. Recept Kluků v akci, Šubrta a Sandtnerové to možná změní

Karlovarský knedlík zařadíme v české národní kuchyni mezi knedlíky speciální. Je k tomu důvod. Nekynutý karlovarský knedlík vyniká po stránce surovinové možná i přísným receptem, avšak jedinečnou chutí a typickým...
Přečíst recept »
POLÉVKA JE GRUNT

Dobrá rajská polévka z protlaku i z čerstvých rajčat | staročeské recepty

Rajská polévka z protlaku se objevuje už ve staročeských receptech. Kromě domácího rajského protlaku se používaly hovězí kosti, mrkev, petržel a celer. Sandtnerová ve své dobré polévce z rajských...
Přečíst recept »
STAROČESKÉ RECEPTYStaročeské recepty na pokrmy našich babiček a prababiček. Recepty staročeské kuchyně2017